Peniup salji petrol Huter sgc 4800

Membaling salji salji dengan tangan terlalu lama dan sukar. Jauh lebih mudah dan pantas untuk mengeluarkannya dengan alat peniup salji. Tetapi untuk mendapatkan model yang tepat dengan parameter yang tepat, adalah perlu untuk menilai semua ciri teknikal dari salji salji. Lebih baik membaca ulasan dari pengguna berpengalaman. Sampel yang paling popular dipertimbangkan peniup salji Huter SGC 4800. Ia akan dibincangkan lebih lanjut.

Maklumat am

Blower salji 4800 adalah mesin yang sesuai untuk pemilik rumah kediaman persendirian, untuk membersihkan kawasan sekitar kafe, bar, restoran, pasar raya. Ia akan mengatasi salji yang baru turun dan salji lama yang telah dimampatkan. Peranti ini mampu menembus salji sedalam setengah meter, menangkap 60 cm Lebar dalam satu hantaran. Hooter 4800 akan mengatasi sejumlah besar salji dalam jangka masa yang singkat. Mesin ini dilengkapi dengan 7 kelajuan: 5 untuk pergerakan ke hadapan dan 2 untuk mundur. Kelajuan perjalanan pelempar salji menyesuaikan jarak lemparan salji. Dengan kelajuan 50 km / j, salji terbang 5-7 meter. Peranti boleh membersihkan hingga 4000 meter persegi sekaligus. salji. Untuk memahami ciri-ciri peniup salji dari dalam, anda perlu mengkaji ulasan orang yang telah menggunakannya dalam kehidupan sebenar.

Pilihan

Pertimbangkan ciri teknikal unit ini. Ini perlu untuk membuat penilaian objektif.

Snow blower Hooter 4800 mempunyai:

 • Kuasa - 4800 W;
 • Berat - 64 kg;
 • Enjin empat lejang;
 • Lampu depan untuk kerja malam;
 • Pemula manual dan elektrik;
 • Tangki petrol dengan kapasiti 3.6 liter;
 • 7 kelajuan.

Ini adalah lompatan salji syarikat Jerman terkenal Hooter, yang berkumpul di China. Sekiranya perlu, terdapat banyak pusat perkhidmatan untuk menyelesaikan masalah.

Blower salji Huter 4800, videonya disajikan di bawah, kuat dan tahan lama, oleh itu ia popular.

Ciri-ciri dari

Kelebihannya termasuk:

 1. Permulaan yang mudah.
 2. Enjin yang kuat.
 3. Lapisan pelindung pada baldi.
 4. Cengkaman besar (61 cm.)

Blower salji SCG 4800 praktikal untuk dikendalikan. Kendalikan mesin dengan menggunakan tuas yang terletak berdekatan. Semua pegangan derailleur ditutup dengan bahan anti slip khas untuk penggunaan yang selesa. Perkara yang sangat penting adalah bahawa salji yang dimampatkan tidak menjadi masalah bagi salji salji. Dengan merujuk kepada ulasan pengguna, kita dapat menyimpulkan bahawa ini adalah model universal, kerana ia akan mengubah salji beku menjadi serbuk. Roda peniup salji mempunyai pelindung khas yang membolehkan anda memandu di atas salji ais dan salji dalam. Pada musim sejuk, penting bahawa hujan salji segera dimulakan, kerana musim sejuk menjadikan proses ini sukar. Untuk Huter 4800, ini tidak menjadi masalah. Ia dilengkapi dengan sistem dual-start khas, sehingga selalu dimulakan, walaupun pada suhu yang terlalu rendah.

Perhatian! Satu-satunya kelemahan pengeluar adalah bahawa ia tidak dilengkapi dengan bateri, anda perlu membelinya secara berasingan.

Prinsip penggunaan

Pertama sekali, anda perlu membaca manual arahan. Blower salji Huter SGC 4800 sangat mengagumkan dan mudah digunakan. Perkara yang paling penting ialah memulakan dengan tiup salji dengan betul. Ulasan mengatakan bahawa banyak operator lupa untuk memasang wayar tolak ke tanah. Ini memberi gambaran bahawa tiup salji tidak berfungsi. Oleh itu, langkah pertama adalah menariknya dari sarung pelindung dan memasang wayar ke skru pada bendix.

Nasihat! Perlu dipastikan bahawa blower salji Huter SGC 4800 selalu dilengkapi dengan tali pinggang yang tegang, yang memindahkan pergerakan ke sistem kerja.

Ini praktikal, kerana bateri pada hooter 4800 snow blower diisi dengan sangat cepat.

Nasihat penjagaan

Sekiranya anda mengikuti beberapa peraturan mudah untuk menggunakan peniup salji, anda tidak perlu risau tentang kerosakan.

Huther memerlukan penjagaan berikut:

 1. Pembersihan selepas digunakan. Dengan bantuan berus, kami membersihkan selokan dan semua tempat salji melekat. Kemudian anda perlu mencuci ladang salji dengan air suam dan mengelapnya. Huter 4800 harus disimpan di tempat yang kering dan agak panas.
 2. Setelah digunakan, bensin dan minyak yang tersisa mesti disalirkan, terutamanya jika pelempar salji tidak akan berfungsi sehingga musim berikutnya.
 3. Bateri mesti disimpan secara berasingan dari enjin.
 4. Untuk penyimpanan jangka panjang, lebih baik mengemas pelempar salji ke dalam kotak atau kerajang.

Sekiranya kita mengambil kira semua ciri penyimpanan dan operasi, peniup salji akan bertahan lama dan membersihkan salji dengan cekap.

Ulasan pengguna

Hari ini, menjadi sangat popular untuk memberikan ulasan mengenai perkara yang anda beli untuk berkongsi pengalaman anda. Inilah yang mereka tulis mengenai Hooter 4800:

Alexander, 32 tahun, Omsk
Baru-baru ini saya membeli mesin pemadam salji petrol Huter SGC 4800. Saya berpuas hati dengan pembeliannya. Walaupun kereta dibuat di China, kualitinya menggembirakan saya. Secara berasingan, saya ingin memikirkan keselesaan: selesa, ergonomik dalam semua aspek.

Dmitry, 45 tahun, Moscow
Saya membelinya sebagai hadiah untuk ayah saya di kampung. Snowblower Hooter 4800, ulasannya hanya positif, terkejut. Nisbah harga-kualiti selaras sepenuhnya. Terima kasih kepada pengeluar. Tidak ada salji di halaman pada musim sejuk.

Vladimir Stepanovich, 62, wilayah Tomsk
Pembelian yang berbaloi. Blower salji Huter SGC 4800, tinjauan video yang mempunyai pembeli, praktikal. Bagi saya, sebagai orang yang lebih tua, penting untuk mengendalikan peniup salji dengan senang. Gambaran parameternya pada awalnya cemas - salji salji terlalu bagus, tetapi setelah mengujinya secara realiti, semuanya ternyata benar.

Elena, 43 tahun, Angarsk
Tidak ada alat yang lebih baik untuk menghilangkan salji. Blower salji Huter SGC 4800, dikaji berulang kali, memenuhi semua ciri.

Kesimpulannya

Ternyata, peniup salji Huter 4800 hanya mempunyai ulasan positif, jadi anda boleh membeli ladang salji dengan selamat untuk anda sendiri.

Mesin penyingkiran salji sangat sesuai dengan peralatan rumah tangga penduduk musim panas dan pemilik kafe atau restoran. Perkara utama adalah dapat menjaga peniup salji, maka ia akan melayani pemiliknya untuk masa yang lama.

Komen (1)
 1. Huter 4800 tidak senang dengan peniup salji.Pada awalnya saya bekerja dengan gembira, setelah sebulan ia kelihatan seperti cakera klac pada auger dan pendesak mula tergelincir, sekarang tidak berfungsi. Ini adalah teknik untuk poplar fluff sahaja!

  04.03.2018 pada 09:03
  Denis Stary
Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan