Sekop salji Fiskars

Pada mulanya, syarikat Finland Fiskars terlibat dalam pemprosesan dan pengeluaran logam. Semasa perang, dia bekerja di jabatan pertahanan. Jenama ini kini lebih dikenali sebagai pengeluar alat kebun global dan barangan rumah lain. Sekop salji Fiskars sangat popular di kalangan pemilik halaman peribadi dan pemandu kenderaan, yang kebolehpercayaannya disahkan oleh jaminan pengeluar selama 25 tahun.

Model dan ciri reka bentuk peralatan penyingkiran salji Fiskars

Ketika, dengan bermulanya musim sejuk, semuanya ditutup dengan salji dengan banyaknya, terdapat permintaan untuk penyodok. Alat ini sangat diminati bukan hanya untuk membersihkan kawasan sekitarnya, tetapi juga untuk pengguna kenderaan. Berbaring di bagasi, sekop salji Fiskars yang padat dengan pemegang pendek akan membantu pemandu membebaskan keretanya dari salji.

Penting! Fiskars menawarkan banyak pilihan peralatan penyingkiran salji kepada pengguna. Rangkaian ini merangkumi pengikis seret, penyodok konvensional dan sekop lipat.

Sekop kereta Fiskars adalah impian setiap pemandu. Dari awal hingga akhir musim sejuk, alat ini harus selalu berada di dalam troli kereta anda. Pemegang khas membolehkan anda melakukan ini tanpa masalah. Sekopnya ringan, padat dan sesuai dengan selesa di tangan anda. Alat ini sesuai untuk bekerja walaupun untuk pemandu wanita. Skop aloi aluminium yang mendalam memungkinkan untuk mencengkam salji yang besar dalam satu perjalanan. Sangat selesa untuk bekerja dengan alat walaupun dengan permulaan pencairan, kerana salji basah tidak melekat pada sudu.

Untuk membersihkan halaman, bumbung rata dan kawasan besar lain, pengeluarnya menawarkan penyodok tradisional dan pengikis, serta alat dari siri SnowXpert khas.TM... Bajak salji keseluruhan persediaan boleh didapati dengan pemegang aluminium sahaja. Mereka sangat ringan dan tahan lama. Untuk kerja yang selesa, pemegangnya dilapisi plastik. Ciri siri SnowXpert baruTM adalah reka bentuk sudu. Bahagian kerja polipropilena mempunyai tetulang keluli. Batang yang kuat tidak membenarkan sudu bengkok di bawah tekanan mekanikal yang kuat.

Penting! Jangka hayat skop bertetulang adalah 3 kali ganda daripada baldi aloi aluminium konvensional.

Gambaran keseluruhan penyodok salji

Mustahil untuk melihat semua peralatan penyingkiran salji fiskars kerana pelbagai jenisnya. Sekarang kita akan cuba mengetengahkan model yang paling biasa yang diminati di kalangan pengguna.

Fiskars 143060

Model penyodok 143060 diperbuat daripada aluminium berkualiti tinggi. Pemegangnya, sepanjang 162.2 cm, ditutup dengan plastik hitam. Lapisan pelindung senang disentuh dengan tangan kosong, walaupun dalam keadaan sejuk. Plastik membolehkan anda mengelakkan radang tangan pada tangan jika anda perlu bekerja tanpa sarung tangan. Berat alat - 1.7 kg. Salji basah secara praktikal tidak melekat pada sudu.

Video menunjukkan gambaran keseluruhan 143060:

Fiskars 141001

Model 141001 menduduki tempat terdepan di dalam sekop plastik. Alat ini juga mempunyai pemegang aluminium yang kuat sepanjang 131 cm. Lapisan pelindung diperbuat daripada lapisan plastik oren lembut. Hujung plastik yang luas pada pemegang membolehkan genggaman yang selesa dengan tangan bersarung. Scoop selebar 35 cm diperbuat daripada polipropilena bertetulang. Berat alat - 1.4 kg.

Fiskars 141020

Shovel Fiskars 141020 tergolong dalam barisan Snow Light. Alat ini direka khas untuk pemandu kenderaan. Sudut dan pemegangnya diperbuat daripada aluminium. Pegangannya mempunyai hujung yang memungkinkan untuk mencengkam tangan yang selesa. Pemegangnya ditutup dengan plastik hitam lembut. Panjang sekop adalah 71.5 cm, lebar sudu adalah 25.5 cm.Berat alat - 750 g.

FISKARS SnowXpert ™ 143001

Model peralatan meluncur salji tergolong dalam barisan SnowXpertTM... Pemegangnya diperbuat daripada aluminium berkualiti tinggi dengan lapisan plastik oren. Hujung lebar memungkinkan untuk mencengkam dengan tangan di sarung tangan tebal. Sendok itu diperbuat daripada polipropilena tahan lama dan diperkuat dengan batang keluli. Panjang alat - 152 cm, lebar sudu - 53 cm Berat - 1.6 kg.

Fiskars 143020

Pengikis seret membolehkan anda mengatasi lapisan salji yang besar dan selesa. Pemegang logam berbentuk U selesa dipegang untuk dua orang. Baldi itu diperbuat daripada plastik berbentuk vakum tahan lama. Tepi keluli melindungi bahagian kerja dari lelasan cepat. Berat seret - 4.1 kg, panjang - 150 cm. Lebar baldi - 72 cm.

Kesimpulannya

Kos peralatan penyingkiran salji Fiskars untuk banyak pengguna mungkin tidak terjangkau berbanding dengan alat Cina. Tetapi mengingat fakta bahawa sekop Finland akan bertahan lebih dari satu musim, tetapi hingga 25 tahun, maka harganya cukup wajar.

Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan