Traktor mini Chuvashpiller: 244, 120, 184, 224

Traktor mini kilang Cheboksary Chuvashpiller dipasang berdasarkan traktor berjalan di belakang dan dilengkapi dengan motor berkuasa rendah. Teknik ini dicirikan oleh kemampuan merentas desa yang baik, penggunaan bahan bakar ekonomi dan kos rendah. Terima kasih kepada pemasangan domestik, traktor mini Chuvashpiller disesuaikan dengan jalan dan keadaan cuaca kita. Pemiliknya pasti dapat memastikan bahawa enjin akan menyala dalam keadaan panas dan sejuk.

Gambaran keseluruhan model traktor mini

Barisan Chuvashpiller cukup luas. Setiap unit berbeza daya dan mempunyai ciri teknikalnya sendiri Teknik ini menarik dengan harganya yang rendah, bermula dari 135 ribu rubel. Kini kami menawarkan penerangan ringkas mengenai model popular yang diminati oleh pemilik dan petani swasta.

Model 120

Pada awal kajian kami, kami akan mempertimbangkan traktor mini Chuvashpiller 120, yang sangat popular di kalangan petani kecil. Unit ini dikuasakan oleh mesin diesel 12 hp. dari. Berkat penyejukan cecair, enjin tidak terlalu panas dari operasi yang berpanjangan dalam semua keadaan cuaca. Kelebihan utama model ini adalah permulaan motor yang lancar dari starter elektrik, serta kemudahan menukar gear.

Nasihat! Chuvashpiller 120 akan menjadi pilihan terbaik bagi pemilik plot peribadi.

Model 220 XT

Keunikan Chuvashpiller 220 traktor mini sejagat ialah ia dilengkapi dengan enjin dua silinder TY-295 22 hp. dari. Enjin tidak terlalu panas semasa operasi berpanjangan dalam keadaan panas dan mudah dinyalakan dalam cuaca sejuk. Untuk mengembangkan fungsi unit, lampiran digunakan, yang disambungkan melalui halangan tiga titik. Model 220 mempunyai kunci pembezaan dan PTO dengan frekuensi 540 rpm. Ciri traktor mini seperti ini membolehkan anda bekerja dengan hampir semua alat tambahan yang ada, asalkan sesuai dengan kelas daya tarikan.

Model 240

Chuvashpiller 240 yang ringkas mempunyai motor 24 hp. dari. Enjin diesel satu silinder disejukkan dengan air, yang memastikan daya tahan unit. Enjin bermula dengan baik dan juga berfungsi pada suhu rendah dan tinggi. Dari ciri teknikal traktor mini Chuvashpiller 240, seseorang dapat membezakan lebar trek yang boleh disesuaikan, poros PTO belakang, dan starter.

Penting! 240 mempunyai pergeseran dan kemudi yang mudah. Pemandu traktor bahkan boleh menjadi wanita atau remaja.

Model 244 XT

Traktor mini Chuvashpiller 244 paling banyak diminati di sektor pertanian. Model ini dilengkapi dengan motor TY2100IT. Diesel dua silinder dengan kapasiti 24 liter. dari. mempunyai penyejukan air, yang meningkatkan daya tahannya di bawah beban berat. Traktor mini berfungsi dengan semua jenis alat tambahan yang diperlukan untuk kerja pertanian. Unit ini boleh dihubungkan dengan bajak dua dan tiga badan, mesin pemotong, pemotong penggilingan, penanam. Gandingan dengan peralatan berlaku melalui halangan tiga titik.

Model 184XT

Untuk mengemas taman luar bandar traktor mini Chuvashpiller 184 cukup mencukupi. Unit ini berfungsi dengan enjin diesel dengan kapasiti 18 liter. dari. Model ini dicirikan oleh susunan roda 4x4, stereng yang mudah, peralihan transmisi manual yang lancar. Traktor beratnya hanya 920 kg, tetapi berkat corak tapak yang mendalam, terdapat pegangan yang sangat baik di tanah. Walaupun padat, Chuvashpiller 184 mampu bekerja dengan alat tambahan yang disambungkan melalui halangan tiga titik.

Model 224 XT

Populariti traktor mini Chuvashpiller 224 adalah kerana susunan roda 4x4. Model pacuan semua roda dikuasakan oleh enjin dua silinder TY-295 IT 22 hp. dari. Traktor telah membuktikan diri dengan baik di wilayah selatan dan utara. Permulaan enjin cepat dilakukan oleh pemula. Model 224 sangat diminati untuk penanaman tanah, pembersihan kawasan dari puing-puing dan salju, dan pengangkutan barang. Semasa beroperasi, traktor tidak mengeluarkan banyak bunyi, dan juga mengeluarkan sedikit bahan berbahaya dengan gas ekzos.

Penting! Traktor tidak mempunyai sistem pemanasan campuran bahan bakar, tetapi enjinnya bermula dari starter dengan cepat.

Video tersebut memberikan gambaran keseluruhan mengenai 224:

Model 150

Pemilik peribadi traktor mini Chuvashpiller 150 sangat diminati sebagai pengganti traktor berjalan di belakang. Unit ini dikuasakan oleh enjin diesel 15 hp. dari. Permulaan dilakukan oleh pemula. Penyejukan cecair meningkatkan jangka hayat dan daya tahan enjin. Bajak dan pemotong penggilingan dijual bersama traktor. Trek roda depan dan belakang mempunyai jarak penyesuaian antara 1 hingga 1.4 m.

Testimoni

Sekarang mari kita baca ulasan pemilik traktor.

Alexey Petrovich, 46 tahun
Chuvashpiller 120 telah bekerja di halaman saya untuk musim kedua. Belum ada kerosakan, tetapi penggunaan bahan bakar lebih tinggi daripada rakan-rakan domestik yang lain. Cengkaman roda yang lemah diperhatikan di tanah basah. Saya mahu menggantung beban tambahan, tetapi tidak ada pemasangan untuknya.

Vitaly, 37 tahun
Untuk mengusahakan kebun, bukannya traktor berjalan kaki, saya membeli Chuvashpiller 150. Apa yang boleh saya katakan. Adapun traktor berjalan kaki, tekniknya sangat kuat, tetapi untuk traktor mini, ia lemah. Sudah tentu, dia mengatasi pemeliharaan kebun. Kekurangannya, saya dapati penjajaran takal tali pinggang yang kurang baik, yang menyebabkan tali pinggang cepat terpakai, dan kadang-kadang mereka juga terbang.

Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan