Motoblock diesel dibuat di China

Tukang kebun yang berpengalaman, sebelum membeli traktor atau traktor mini, hanya memperhatikan ciri teknikal unit, tetapi juga pengeluar. Peralatan Jepun lebih mahal daripada rakan China atau domestik, tetapi menang dalam kebolehpercayaan dan produktiviti.

Kelebihan teknologi Jepun

Setiap petani yang menghargai diri sendiri ingin mempunyai orang Jepun traktor berjalan kaki atau traktor mini... Mengapa teknik ini sangat popular? Untuk menjawab soalan ini, mari kita pertimbangkan kelebihan traktor di belakang:

 • Kekompakan adalah salah satu keutamaan utama teknologi Jepun. Malah motoblock dengan kuasa tinggi tidak besar.
 • Ciri positif seterusnya adalah pengendalian yang selesa. Dalam unit Jepun, semuanya difikirkan dengan terperinci terkecil, oleh itu kemampuan manuver yang tinggi.
 • Pemasangan peralatan dilakukan dengan bahagian yang berkualiti. Pengguna boleh yakin bahawa dalam beberapa tahun traktor berjalan di belakang tidak akan berfungsi lebih buruk daripada yang baru.
 • Setiap model baru dihasilkan menggunakan teknologi inovatif.
 • Traktor berjalan di belakang Jepun dirancang dengan mengambil kira penggunaan jangka panjangnya dalam keadaan pertanian yang sukar.
 • Peralatan ini dilengkapi dengan enjin berkuasa yang kuat. Lebih-lebih lagi, mereka dicirikan oleh penggunaan bahan bakar yang ekonomik.

Setiap ciri positif yang disenaraikan akan mendorong satu-satunya kelemahan pada motherboard kedua - kos tinggi.

Nasihat! Setelah menghabiskan satu masa untuk membeli traktor berjalan kaki di belakang Jepun, tukang kebun akan menjimatkan lebih banyak pembaikan.

Penyejukan udara dan air enjin diesel

Traktor berjalan di belakang diesel dihasilkan dengan penyejukan udara dan air. Untuk kegunaan rumah, jenis unit pertama lebih sesuai. Walaupun, mari kita lebih memahami ciri ini.

Model yang disejukkan dengan air dirancang untuk tugas yang menuntut. Hampir semua lampiran boleh dilekatkan padanya. Sebagai contoh, banyak petani berusaha mendapatkan treler besar untuk mengangkut barang.

Mari lihat ciri-ciri unit yang disejukkan dengan air:

 • Semua model motoblock tersebut dilengkapi dengan enjin yang kuat. Selalunya, anda boleh menemui unit diesel dengan enjin 8, 10 atau 12 liter. dari.
 • Motoblock boleh dilengkapi dengan starter. Model sedemikian lebih mahal, tetapi akan lebih mudah untuk memulakan enjin diesel.
 • Lekapan boleh dibekalkan dengan traktor berjalan di belakang.

Dari segi kos, unit yang disejukkan dengan air adalah yang paling mahal. Di samping itu, teknik ini lebih sukar untuk dijaga.

Enjin diesel berpendingin udara dicirikan oleh kuasa enjin yang lebih rendah, kemudahan penyelenggaraan, kekompakan dan kemampuan manuver yang tinggi. Untuk mengusahakan kebun rumah, ini adalah pilihan terbaik.

Sebagai perbandingan, mari kita lihat ciri-ciri utama unit berpendingin udara:

 • penggunaan bahan api adalah minimum walaupun semasa operasi jangka panjang dalam keadaan sukar;
 • kemudahan penyelenggaraan;
 • Dengan tenaga kuda yang kurang, enjin menjadikan putaran tetap stabil di bawah beban berat.

Motoblock yang disejukkan dengan udara lebih ringan daripada rakan-rakannya yang disejukkan dengan air. Walau bagaimanapun, berat badan mereka mencukupi untuk lekatan roda besi yang optimum ke tanah.

Pengilang Diesel Jepun Terbaik

Semua teknologi Jepun telah membuktikan dirinya dari pihak terbaik. Adalah sukar untuk memilih jenama terbaik, jadi mari kita lihat dua pengeluar motoblock diesel dan traktor mini yang popular.

Mari mulakan ulasan kami dengan Yanmar. Traktor pejalan kaki yang kuat mampu mengendalikan kebun yang besar.Lampiran dengan fungsi yang berbeza dapat dilampirkan pada mereka, yang memungkinkan bukan hanya untuk mengusahakan tanah, tetapi juga untuk menghilangkan wilayah dari salji atau serpihan. Model canggih dilengkapi dengan enjin 8 hp. dari. Mereka akan mudah bekerja dengan bajak, penggali kentang, mesin pemotong dan peralatan lain.

Tidak kalah dengan populariti peralatan pengeluar Iseki. Traktor berjalan kaki yang boleh dipercayai dan kuat dicirikan oleh kekompakan. Unit ini akan menangani tugas di tempat yang sukar dijangkau, walaupun tanahnya sangat sukar.

Penting! Mesin diesel Jepun berkualiti tinggi, tetapi lebih baik tidak membeli model berkuasa rendah untuk memproses kebun sayur. Penanam ini terhad kepada pilihan alat tambahan dan dirancang untuk bekerja di rumah hijau atau kebun.

Apa yang boleh anda beli dan bukannya diesel Jepun

Tentunya diesel Jepun, adalah impian tukang kebun, tetapi tidak setiap orang mampu membeli peralatan tersebut. Apa yang boleh dibeli lebih murah, tetapi tidak lebih buruk dari segi kualiti? Pasar moden dipenuhi dengan motoblock jenama berbeza: "Centavr", "Bulat", "Terra", "Neva" dan banyak lagi. Terdapat banyak salinan Cina model Jepun. Sebilangan besar diesel ini tidak berkualiti rendah, dan kosnya jauh lebih rendah.

Dari model domestik, traktor diesel diesel Hoper 9 telah terbukti dengan baik, dicirikan oleh berat dan enjin yang kuat. Unit ini berfungsi dengan hampir semua alat tambahan yang dapat digunakan dalam penanaman tanah. Diesel akan mengatasi pengangkutan beban berat. Anda hanya perlu membeli treler.

Ciri pembezaan utama enjin diesel domestik adalah penggunaan bahan bakar ekonomi dan sumber enjin yang tinggi. Model 1100 9 DS dilengkapi dengan starter untuk memulakan dengan mudah. Roda pengangkutan mempunyai tapak yang mendalam, yang meningkatkan kebolehpasaran enjin diesel di luar jalan.

Sebelum membeli traktor berjalan di belakang Jepun, tanyakan kepada rakan anda mengenai teknik ini. Minta berusaha untuk mengurus, menganalisis semua perkara kecil, melihat lebih dekat rakan-rakan Cina atau domestik. Anda mungkin tidak perlu membayar banyak wang untuk mesin diesel Jepun, tetapi anda akan mendapatkannya dengan unit yang lebih murah.

Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan