Traktor mini Rusia untuk isi rumah

Di ladang dan halaman peribadi, traktor mini mula kelihatan lebih kerap. Permintaan untuk peralatan tersebut dijelaskan oleh penggunaan bahan bakar ekonomi, dimensi kecil dan fleksibiliti, yang dicapai melalui penggunaan berbagai alat tambahan. Pada mulanya, model import mula dijual. Kekurangan mereka adalah harga yang tinggi, serta penyesuaian yang buruk terhadap keadaan iklim yang keras di wilayah utara. Masalahnya diselesaikan ketika traktor mini buatan Rusia muncul, yang tidak kalah dengan kualiti pemasangannya berbanding rakan import.

Skop traktor mini domestik

Teknologi domestik kini popular bukan sahaja di Rusia, tetapi juga di negara-negara lain. Tugas utama traktor mini adalah mekanisasi buruh manual. Sudah tentu, untuk isi rumah dengan kebun sayur seluas sepuluh ekar, lebih mudah untuk membeli traktor berjalan kaki. Tetapi jika anda mempunyai lebih dari 1 hektar tanah, ditambah dengan ternak, maka sukar dilakukan tanpa traktor mini. Dengan menggunakan pelbagai lampiran, teknik ini akan membantu mengusahakan tanah, menuai tanaman, memotong rumput, melakukan pengangkutan kargo, dll.

Penting! Berkat pilihan pelbagai alat tambahan, traktor mini Rusia melakukan fungsi yang sama seperti rakan sejawatnya yang besar. Rendahnya prestasi hanya disebabkan oleh kekuatan enjin yang lebih rendah.

Traktor mini Rusia sangat diminati di ladang ternakan. Teknologi manuver dan padat membantu menyebarkan makanan kepada haiwan di dalam ladang dan membuang kotoran. Dimensi kecil membolehkan traktor digunakan walaupun di dalam rumah hijau yang besar. Untuk kemudahan awam, teknik mini seperti itu, secara umum, adalah anugerah. Traktor kecil digunakan untuk membersihkan trotoar, menghilangkan salji, merawat rumput, dan juga kerja lain yang sukar diatasi oleh peralatan besar.

Sekarang anda sering dapat melihat traktor mini Rusia yang berfungsi pada pembinaan bangunan satu tingkat. Dengan menggunakan pelbagai alat tambahan, teknik ini membantu menggali lubang, membuat lubang untuk tiang dengan gerudi, dan menyediakan penyelesaian dalam pengadun konkrit. Maksudnya, satu traktor mini dapat menangani semua kerja pembinaan.

Mengikut spesifikasi reka bentuk, traktor mini Rusia adalah:

 • beroda dan terpacak;
 • dengan enjin petrol dan diesel;
 • dengan bahagian atas terbuka dan kabin;
 • Model AWD dan bukan AWD.

Untuk semua model traktor mini Rusia, kira-kira 50 jenis pelbagai lampiran dihasilkan.

Ulasan traktor mini Rusia yang popular

Sejak awal hingga sekarang, pengeluar traktor mini Jepun dan Eropah telah menerajui pasaran mesin pertanian. Jenama Korea "Kioti" adalah satu langkah di bawah. Pengilang China telah menempati ceruk pasar yang besar, kerana harga peralatan mereka jauh lebih rendah. Pengeluaran traktor mini dalam negeri baru mula berkembang. Ini disebabkan oleh fakta bahawa sebelumnya di negara kita ada ladang kolektif, dan semua peralatan dihasilkan untuk arah ini. Traktor domestik paling ringan dianggap sebagai T-25. Jisimnya mencapai 2 tan.

Dengan kedatangan petani kecil, traktor mini sangat diminati. Itulah sebabnya pengeluar domestik baru-baru ini mula menyusun semula ke arah ini.

KMZ - 012

Traktor mini dihasilkan oleh Kurgan Machine-Building Plant. Model manuver pada mulanya dikembangkan untuk bekerja di rumah hijau, dan juga di luar rumah di tempat dengan ruang yang terhad.Traktor ini dilengkapi dengan hidraulik, suspensi depan dan belakang. Peningkatan model yang berterusan bertujuan untuk kefungsiannya. Lampiran aktif kini boleh digunakan di bahagian depan.

Pengilang Rusia mula memperhatikan reka bentuk peralatan. Beginilah traktor mini memperoleh penampilan moden yang menarik. Dia selesa, bergerak, dan yang paling penting, tahan lasak.

Harga traktor setaraf dengan rakan sejawatannya dari China, dan kualitinya adalah yang terbaik. Itulah sebabnya pengguna mula lebih memperhatikan model KMZ - 012. Tambahan pula, kos lampiran dapat diterima oleh pengguna biasa. Ambil braid rotor, misalnya. Harganya sekitar 41 ribu rubel. Dari segi kualiti, jalinan tidak lebih rendah daripada analog yang diimport, jadi anda tidak boleh membayar lebih untuk jenama yang diimport.

T-0.2.03.2-1

Traktor mini kilang Chelyabinsk mendapat permintaan ramai di kalangan utiliti, dan juga organisasi pembinaan. Semua ini disebabkan oleh fakta bahawa peralatan dapat bergerak pada roda dan trek ulat. Penukarannya cepat. Cukup sekadar mengunci roda depan.

Pengilang sangat memperhatikan reka bentuk traktor dan susunan keselesaan. Untuk tahap yang lebih besar, ini berlaku untuk reka bentuk kabin. Dia menjadi lapang. Kerusi dipanaskan yang selesa dipasang di dalam. Akan lebih mudah untuk mengerjakan teknik seperti itu walaupun dalam keadaan beku yang teruk.

Penting! Model traktor mini dihasilkan dengan tiga enjin berbeza. Mereka boleh menjadi petrol dan diesel.

Xingtai HT-120

Traktor mini ini sering dikaitkan dengan pengeluar China. Nama jenama memainkan peranan di sini, serta reka bentuk peralatan itu sendiri. Sebenarnya, model ini dihasilkan oleh pengeluar Rusia Interagro LLC. Kilang itu terletak di bandar Chekhovo. Model XT-120 dilengkapi dengan salah satu daripada tiga jenis enjin, yang berbeza dari segi kuasa: 12, 14 dan 16 hp. dari. Motor menggunakan bahan bakar diesel dan dicirikan oleh ekonomi.

Pemilik traktor mini tidak perlu risau tentang penyelenggaraan dan pembaikan yang mahal. Alat ganti boleh didapati di mana-mana kedai khas. Pengilang menjamin jangka hayat yang panjang sekiranya peralatan tidak berlebihan. Traktor beratnya kira-kira 1.5 tan, sementara ia dibezakan oleh kemampuan manuver, dimensi kecil dan kemudahan kawalan.

Harga traktor mini di kedai runcit yang berlainan boleh sangat berbeza, tetapi bermula dari 110 ribu rubel. Model itu boleh dibeli di mana-mana wilayah di Rusia. Akan lebih murah bagi pembeli untuk mengambil traktor terus dari kilang. Walau bagaimanapun, jarak pengangkutannya mesti diambil kira. Bagaimanapun, kos pengangkutan ke bandar lain, dengan mengambil kira kos peralatan, akan melebihi harga traktor yang ditawarkan oleh peniaga di tempat.

Uralet

Semasa meninjau pengeluar traktor mini Rusia, seseorang tidak boleh melupakan idea otak kilang Chelyabinsk - Uralets 160, 180 dan 220. Peralatan ini dilengkapi dengan enjin diesel yang ekonomik dan boleh dipercayai. Terdapat model yang lebih baik yang dicirikan oleh peningkatan kecekapan mesin dan penggunaan bahan bakar 30% lebih rendah.

Penting! Pusat servis untuk pembaikan dan penyelenggaraan traktor mini terdapat di 180 bandar.

Selain mesin diesel, Uralets juga dihasilkan dengan mesin petrol. Pembeli diberi peluang untuk memilih model dengan kokpit terbuka dan tertutup. Untuk kawasan sejuk, pilihan kedua lebih banyak diminati. Kabin tertutup membolehkan penggunaan peralatan dalam semua keadaan cuaca.

Sekiranya anda membuat pilihan antara model diesel dan petrol, maka hayat perkhidmatan yang pertama mencapai 600 ribu km. Petunjuk ini lebih meyakinkan pengguna untuk membeli traktor mini dengan enjin diesel.

Video menunjukkan traktor mini di tempat kerja:

Orang Asing

Traktor mini kilang Ussuriysk belum mendapat populariti yang tinggi di kalangan pengguna. Walau bagaimanapun, penilaian itu tidak ketinggalan daripada pendahulunya. Pengilang menghasilkan pelbagai traktor mini dengan kapasiti 25 liter. dari. hingga analog besar dengan kapasiti 90 liter. dari. Dilengkapi dengan enjin diesel.

Traktor mini dibezakan dengan reka bentuk moden, kabin yang selesa dan pemasangan berkualiti tinggi. Secara berasingan, pelbagai lampiran ditawarkan, yang memperluas fungsi peralatan dengan ketara.

Harga untuk traktor mini "Ussuriets" bermula dari 250 ribu rubel. Namun, anda tidak boleh membelinya di setiap bandar. Pengguna domestik berwaspada terhadap segala yang baru dan tidak mahu mengambil risiko. Walaupun, pemilik teknik ini sangat baik. Diesel bermula walaupun dalam cuaca sejuk -40mengenaiC. Perubahan suhu tidak mempengaruhi prestasi enjin dengan cara apa pun.

Harga untuk traktor mini pengeluar Rusia

Pembentukan harga traktor mini buatan Rusia bergantung kepada banyak faktor. Untuk kawasan yang berbeza, model yang sama dapat dijual dengan perbezaan kos yang besar. Semasa membeli traktor mini, anda perlu dipandu oleh fakta bahawa peralatan sedemikian tidak diambil selama satu hari. Ia tidak bernilai untuk dijimatkan di sini, tetapi membayar lebih untuk jenama juga bodoh.

Setiap orang mempunyai pendapat sendiri mengenai kriteria apa untuk memilih teknik. Penting untuk mempertimbangkan bahawa mana-mana traktor mini memerlukan penyelenggaraan dan akan rosak dari masa ke masa. Anda perlu memilih peralatan dari jenama tertentu, dengan mempertimbangkan ketersediaan alat ganti untuknya di kedai runcit, serta ketersediaannya dengan harga.

Nasihat! Lebih baik memberi keutamaan kepada jenama yang pusat servisnya berdekatan dengan tempat kediaman anda.

Secara semula jadi, traktor mini Jepun akan bertahan lebih lama. Tetapi tidak semua model boleh didapati di alat ganti. Di samping itu, pengeluaran Cina yang palsu sering dijumpai. Dan kos alat ganti tersebut akan memakan banyak kos bagi pemilik traktor. Di sini lebih baik memberi keutamaan kepada pengeluar Rusia.

Pembentukan harga juga dipengaruhi oleh tahun pelepasan model. Contohnya, traktor KMZ-012 atau T-0.2.03 yang tidak berfungsi boleh dibeli dengan harga murah. Lama kelamaan, mereka masih memerlukan pembaikan, dan tidak akan ada alat ganti atau mereka harus dibeli di pasaran dengan harga yang tinggi.

Bergantung pada wilayah, model traktor mini domestik yang sama dapat dijual dengan perbezaan harga hingga 30 ribu rubel. Mari lihat anggaran kos peralatan dari pengeluar Rusia:

 • KMZ-012 - akan menelan belanja pemilik dalam lingkungan 80-250 ribu rubel. Kenaikan kos yang besar disebabkan oleh tahun pembuatan, serta kehadiran alat tambahan.
 • Harga untuk model T-0.2.03 dibentuk dengan cara yang serupa. Bervariasi dalam julat 100-250 ribu rubel.
 • Untuk "Ussuriets" perlu membayar kira-kira 250 ribu rubel. Di sini dasar harga bergantung pada wilayah. Semakin jauh dari kilang pengeluar, semakin tinggi kosnya.
 • Kos "Uraltsa" dengan enjin 16 hp bermula dari 220 ribu rubel. Model dengan kapasiti 22 liter. dari. akan menelan belanja sekurang-kurangnya 360 ribu rubel.
 • "Xingtai 120" boleh dibeli dari 110 ribu rubel.

Secara amnya, harga traktor mini domestik baru hampir sama dengan harga rakan import. Pilihan terakhir selalu bergantung kepada pembeli.

Komen (1)
 1. Traktor pertanian adalah roda dua dengan empat trek separuh.

  11/17/2017 pada 06:11
  vladimir
Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan