Pengikis salji manual Fiskars 143000

Dengan kedatangan musim sejuk, selalu ada masalah dengan penyingkiran salji. Sebagai peraturan, pemilik rumah persendirian menggunakan sekop. Tetapi bekerja dengannya tidak hanya menyusahkan, tetapi juga meletihkan. Tanyakan kepada mana-mana orang yang pernah membersihkan halaman dan halaman selepas hujan salji. Semua orang akan mengadu keletihan dan sakit di seluruh badan.

Anda tentu saja boleh membeli alat peniup salji, tetapi tidak semua orang Rusia mampu membeli peralatan tersebut. Kami menawarkan alternatif untuk sekop - pengikis salji manual Fiskars 143000. Dan ia akan lebih senang digunakan, dan tidak seperti penghembus salji, harganya tidak menggigit. Sudah tentu, untuk membuat pilihan, anda perlu memahami berapa banyak salji yang anda perlukan untuk menyodok. Kami berharap bahawa bahan kami akan berguna untuk anda.

Beberapa perkataan mengenai pengeluar

Fiskars adalah pengeluar dengan sejarah yang panjang. Ia bermula pada tahun 1649. Kebetulan pada masa itu orang-orang Sweden memerintah tanah Finlandia, berusaha menguasai wilayah sebanyak mungkin. Mereka juga mendirikan penempatan kecil Fiscari. Di selatan Finland terdapat simpanan bijih yang kaya, jadi pada mulanya pengeluaran untuk pengekstrakannya diatur.

Tidak lama kemudian, sebuah syarikat pemprosesan logam dengan nama yang sama ditubuhkan. Pemilik Fiskars terus berubah selama dua abad, yang tentunya tidak dapat mempengaruhi perkembangannya secara negatif. Syarikat itu sering kali diancam kebankrapan. Keselamatan dan kestabilan, secara paradoks, adalah penambahan wilayah Finlandia ke Rusia. Pemerintah tsar inilah yang membuat usaha untuk melestarikan syarikat metalurgi Fiskars, menghembuskan nafas baru.

Hari ini adalah syarikat paling moden yang dikenali di seluruh dunia. Antara jenamanya adalah alat kebun Fiskars, yang semestinya sangat popular di kalangan orang Rusia. Macam-macam sangat luas sehingga hampir mustahil untuk membincangkannya dalam satu artikel. Oleh itu, kami akan memberi tumpuan kepada pengikis tangan Fiskars.

Penting! Produk Fiskars dipatenkan dan mempunyai sijil kualiti yang sesuai. Penjual Rusia mempunyai dokumen yang serupa.

Apa itu pengikis

Sebelum memulakan perbualan mengenai pengikis manual Fiskars, mari kita fahami terlebih dahulu jenis alat apa, apakah ciri mereka dan bagaimana ia berfungsi.

Pengikis tangan kelihatan seperti sekop. Tetapi ini mungkin di mana persamaan berakhir. Untuk lebih jelasnya, kami menunjukkan kepada anda jadual untuk memudahkan membandingkan parameter yang diperlukan dan membuat kesimpulan.

Sekop

Pengikis manual

Seretan pengikis

Membuang salji ke sisi dengan putaran batang tubuh.

Bergerak ke tempat yang betul tanpa mengangkat beban

Anda boleh memindahkan salji besar, bekerja secara berpasangan.

Terdiri daripada pisau dan pemegang kayu.

Mempunyai baldi dan pemegang. Dengan baldi kecil, pemegangnya ergonomik, mempunyai pemegang khas di hujungnya. Sekiranya lebar baldi besar, maka pemegangnya akan mempunyai bentuk U, dan hujungnya dilekatkan pada tepi baldi untuk kekuatan yang lebih besar.

Baldi besar diperbuat daripada logam tahan lama. Kedudukan pemegangnya ergonomik.

Pemegangnya selalu kayu.

Pemegangnya kayu atau ringan yang diperbuat daripada aluminium, ditutup dengan plastik tahan lama.

Pemegangnya diperbuat daripada logam tahan lama, dipasang pada pemegangnya dengan skru mengetuk sendiri.

Pengikis bertujuan untuk membersihkan kawasan kecil dari penutup salji.

Dengan bantuan pengikis, kawasan yang luas dapat dikeluarkan dalam waktu singkat, tanpa banyak usaha, bukan hanya di rumah persendirian, tetapi juga di sekitar pejabat dan kedai.

Tujuan - membersihkan kawasan dengan saiz apa pun, walaupun setelah musim salji yang panjang.

Perhatian! Pengikis Fiskars mempunyai tepi aluminium yang tajam, yang diperkuat dengan pin keluli, sehingga jangka hayatnya layak.

Tetapi bukan sahaja petunjuk di atas pengikis manual dari syarikat Fiskars menarik orang Rusia. Kami sudah membincangkan kosnya, tetapi kami tidak menyebutkan semangat Rusia. Ramai pemilik rumah persendirian atau pondok musim panas suka menghabiskan masa di udara yang sejuk. Ternyata mempunyai pengikis manual dari syarikat Fiskars, bukan sahaja halaman akan menjadi bersih, tetapi juga kesihatan akan meningkat!

Alat membersihkan salji sekilas:

Sekilas Fiskars sekilas

Untuk memilih alat penyingkiran salji "anda", anda perlu mengetahui ciri ringkasnya. Dalam jadual ikhtisar ini mereka disajikan:

Nama alat

Ciri umum

Pengikis manual 143000

Baldi lebar - 53 cm diperbuat daripada plastik polietilena, terbentuk vakum. Terdapat tepi keluli pada bilah untuk pengukuhan. Tidak ada lekatan salji basah yang diperhatikan.

Pengikis manual Fiskars145020

Lebar 55 cm. Pemegang aluminium dengan penutup plastik ergonomik. Alat ini ringan, jadi seseorang secara praktikal tidak akan jemu ketika membersihkan. Anda boleh bekerjasama. Bahan dan reka bentuk baldi pengikis tangan sama dengan model sebelumnya. Salji yang baru saja jatuh atau dicairkan tidak melekat pada baldi.

Scraper-drag Fiskars 143020.

Salji tidak melekat pada bilah lebar (72 cm) yang diperbuat daripada plastik polietilena (pembentuk vakum).

Setiap orang bebas memilih alat penyingkiran salji yang mereka sukai, dan yang paling penting, mengikut kemampuan kewangan mereka. Sekarang mari kita perhatikan pengikis Fiskars 143000 dengan lebih dekat.

Pengikis manual 143000

Adalah sukar bagi tanaman tanpa penutup salji, kerana bagi mereka adalah sejenis selimut yang menyelamatkan organisma hidup daripada membeku. Tetapi salji menyebabkan banyak masalah bagi penduduk. Bagaimanapun, sukar untuk melalui jalan salji walaupun dengan berjalan kaki, dan tidak ada yang boleh dikatakan mengenai kereta. Anda harus menjaga alat-alat untuk menghilangkan salji dengan cepat, sehingga anda tidak melakukan banyak usaha.

Penerangan

Pilihan yang sesuai untuk pemilik rumah persendirian ialah pengikis tangan Fiskars 143000. Pengilang alat penyingkiran salji adalah Finland. Peralatan ini direka untuk keperluan individu.

Untuk menavigasi pilihan peralatan untuk menghilangkan salji, anda perlu membiasakan diri dengan maklumat:

  1. Pengikis Fiskars ringan (hanya 1 kg 230g), wanita dan anak-anak dapat menggunakannya dengan selamat, kerana salji tidak dinaikkan ke ketinggian untuk dibuang, tetapi hanya didorong ke arah yang benar.
  2. Baldi pengikis Fiskars 143000 mempunyai lebar 0,53 m, panjang pemegangnya adalah 1 m 50 cm, yang membolehkan anda membuang kawasan besar yang diliputi salji.
  3. Pemegang pada pengikis tebal, dibuat dari keratan birch. Kayu ini tahan lama. Setelah mengisar, pemotongan ditutup dengan varnis hitam, yang bertahan lama, tidak akan luput semasa bekerja.
  4. Pisau berada pada sudut tertentu sehubungan dengan pemegangnya, yang membantu mengelakkan ketegangan pada otot-otot punggung dan lengan bawah. Lagipun, kedudukan semula jadi badan semasa bekerja tidak memerlukan anda membongkok lagi.
  5. Untuk pembuatan pengikis tangan Fiskars 14300, plastik bertetulang tahan fros yang diperoleh dengan membentuk vakum digunakan.
  6. Pemegang kukuh yang melekat pada baldi mempunyai pemegang bulat. Tidak sukar untuk mengendalikan pengikis seperti itu.
  7. Bilah baldi tajam dan juga diperkuat dengan keluli (keluli tahan karat yang keras) untuk mengikis salji yang lebih baik. Paip khas menghalang sudu dari gosok.
  8. Lebih senang bekerja dengan pengikis manual Fiskars 143000 kerana salji basah tidak melekat pada baldi.
Komen! Pendek kata - produk penyingkiran salji Finland dipercayai, tahan lama dan mudah digunakan.

Untuk memastikan dan memahami ciri-ciri bekerja dengan pengikis manual Fiskars 143000, tonton videonya:

Maklumbalas Pelanggan

Andrey, 21 tahun, Wilayah Ivanovo
Saya sangat suka pengikis Fiskars 143000. Ayah membelinya dua tahun lalu. Sejak itu, tidak ada masalah dengan membersihkan halaman setelah salji. Saya suka memanaskan badan di halaman. Semasa membersihkan, lapisan salji kira-kira 4 milimeter kekal. Ini sangat mudah, kerana tanah di atas kasut tidak terseret ke dalam rumah. Selalunya saya tidak memakai sarung tangan, kerana kehangatan berpunca dari pemegang kayu. Secara umum, perkara yang sejuk.
Vladimir, 48 tahun, Serpukhov
Pengilang pengikis telah memikirkan semuanya dengan terperinci. Ini adalah ciri khas syarikat Fiskars. Selepas hujan salji, pencairan tidak jarang berlaku di negara kita. Semasa mengeluarkan salji dengan sekop biasa, anda harus memukulnya setiap kali ia membeku. Dengan pengikis tangan Fiskars 143000, tidak ada masalah seperti itu. Baldi dan bar logam tetap bersih. Rakan juga mempunyai sekop seperti itu, tetapi mereka mengumpulkannya di Rusia. Di sini dia mempunyai kelemahan (mudah ditanggalkan) - kencangkan skru pada dudukan pemegang dengan lemah.
Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan