Juara peniup salji ST1074BS

Apabila musim sejuk tiba, penduduk musim panas memikirkan peralatan teknikal. Isu penting ialah pilihan peniup salji. Peralatan penyingkiran salji menjimatkan dari kerja fizikal yang melelahkan, terutama pada musim sejuk yang bersalji. Di kawasan kecil, aktiviti fizikal yang teratur dan sederhana akan menggembirakan, tetapi sukar untuk membersihkan kawasan yang luas.

Blower salji adalah pembinaan bahagian dan alat untuk mengumpulkan jisim salji. Kemudian kereta membaling salji. Agregat dibahagikan kepada dua jenis, bergantung pada teknologi untuk melaksanakan kerja:

 • satu peringkat;
 • dua peringkat.

Untuk versi satu tahap, dua tugas berbeza dilakukan oleh augers (alat untuk mengumpulkan jisim salji). Mereka mengumpulkan dan melemparkan salji ke pelongsor khas di dalam peranti. Reka bentuk ini menjadikan peniup salji agak mudah terdedah. Para auger harus mencapai kelajuan putaran maksimum untuk membuang salji. Dan jika objek padat muncul pada saat pengoperasian blower salji, tetapi walaupun tidak dapat dilihat oleh pemandu, mekanisme ini dapat dengan mudah gagal.

Tetapi penghembus salji dua peringkat lebih dipercayai dan sempurna. Reka bentuknya merangkumi rotor - mekanisme tambahan yang berfungsi sebagai perantara antara saluran keluar dan augers. Oleh itu, kelajuan putaran skru jauh lebih rendah, yang mengelakkan pemakaian pramatang.

Parameter untuk memilih peniup salji yang boleh dipercayai untuk kotej musim panas

Terdapat kriteria tertentu, mematuhi yang anda tidak boleh membuat kesalahan dalam memilih.

 1. Jenis enjin blower salji... Model petrol adalah yang paling popular. Mereka kuat dan, bergantung pada berat badannya, dibahagikan kepada model bukan self-propelled dan model self-propelled. Jenis bekalan kuasa kedua adalah elektrik. Penyingkiran salji tidak selalu dilakukan berhampiran sumber kuasa. Di beberapa kawasan, akses kepada elektrik sangat terhad. Tetapi ini tidak menghalang banyak penduduk musim panas menggunakan model dengan motor elektrik. Sekiranya panjang wayar mencukupi, maka anda boleh melepaskan bahagian kecil dengan cepat. Kelebihan model tersebut adalah bahawa tidak perlu mengisi bahan bakar dan menukar minyak, kemudahan penyelenggaraan, keberkesanan kos.
 2. Kapasiti tangki bahan api blower salji... Parameter ini untuk model petrol berkisar antara 2 hingga 5 liter. Ini cukup untuk satu jam kerja intensif.
 3. Saiz baldi peniup salji... Prestasi peniup salji juga bergantung padanya. Parameter ini memberikan jumlah salji yang terperangkap.

Sebagai tambahan kepada kriteria yang disenaraikan, perlu diperhatikan cara perjalanan peniup salji. Model yang dilacak mempunyai kemampuan merentas desa yang lebih baik dan mengatasi halangan dengan lebih mudah. Prestasi pelempar salji beroda bergantung pada kedalaman dan lebar tapak.

Penting! Blower salji dari semua ciri tidak dapat mengatasi ais tebal dan kurang produktif di salji basah.

Perkara ini mesti diambil kira semasa merancang beban kerja.

Unit dari pengeluar yang dipercayai

Di antara pengeluar peralatan penyingkiran salji yang layak dan boleh dipercayai, penduduk musim panas mencatat jenama Champion.

Teknik ini dibuat dengan mengambil kira semua kehendak pengguna. Perhatian khusus diberikan kepada:

 • kualiti;
 • produktiviti;
 • kemudahan pengurusan;
 • kos yang berpatutan.

Sekiranya kita membandingkan barisan Champion dengan pengeluar lain, maka ia tidak terlalu besar. Walau bagaimanapun, mengikut parameter di atas, teknik ini menang dalam kualitinya. Dengan mengambil kira keperluan pengguna, syarikat ini menghasilkan model elektrik dan petrol. Blower salji petrol Champion digerakkan sendiri dan melakukan pelbagai tugas penyingkiran salji.

Kelebihan barisan pengeluar:

 1. Kebolehubahan kekuatan enjin blower salji membolehkan anda memilih model dengan parameter yang tepat untuk tugas tertentu.
 2. Melengkapkan model dengan starter elektrik, yang memungkinkan untuk memulakan peralatan di dalam rumah dan pada suhu rendah.
 3. Kotak gear yang mudah digunakan secara teknikal yang memberikan kelancaran dan keselesaan pemanduan model.

Kelebihan penting - Pembuang salji juara mengatasi penutup salji tebal dan permukaan berais.

Juara peniup salji petrol ST1074BS

Kereta yang sangat baik, yang dianggap paling berkuasa dalam barisan pemain. Mengatasi salji yang dibungkus dengan mudah di kawasan yang luas.

Kehadiran starter elektrik membolehkan blower salji Champion ST1074BS dimulakan dari voltan utama 220 V. Anda hanya perlu menekan butang.

Unit ini dilengkapi dengan lampu depan tambahan, yang memungkinkan untuk tidak berhenti bekerja dalam keadaan gelap.

Blower salji Champion ST1074BS berbeza dari peranti lain kerana tahap getaran dan kebisingan rendah, unit ini mengembangkan hingga 10 kuasa kuda dan menggunakan bahan bakar secara sederhana.

Enjin model Champion ST1074BS adalah silinder tunggal empat lejang. Kelebihan - peningkatan susunan sumber dan injap overhead.

Perkembangan ini ditawarkan untuk beroperasi pada suhu rendah. Unit ini disediakan secara struktural untuk penyelesaian yang membolehkannya berfungsi dengan stabil dalam keadaan sejuk. Memulakan peralatan pada suhu rendah juga tidak akan sukar. Kelebihan ini memberi kuasa kepada starter. Ia memerlukan kuasa AC, Champion ST1074BS tidak dilengkapi dengan bateri.

Pembalikan disediakan untuk peningkatan kemampuan bergerak, jadi Champion ST1074BS mudah ditarik keluar jika tersangkut tanpa diduga.

Untuk mengerjakan peniup salji yang berkualiti, tidak diperlukan pengetahuan khas tambahan. Semua orang dapat mengatasi pemanduan dan penyingkiran salji.

Kelebihan peniup salji petrol Champion ST1074BS berbanding model lain:

 • liputan baldi yang sangat baik;
 • kuasa enjin tinggi;
 • enjin musim sejuk dari pengeluar yang boleh dipercayai;
 • kehadiran lampu depan halogen;
 • kotak gear berkualiti tinggi dengan 8 kelajuan (2 terbalik dan 6 ke hadapan);
 • auger bergerigi yang diperbuat daripada keluli berkualiti tinggi;
 • pelongsor untuk mengeluarkan salji dari logam dengan margin keselamatan yang baik;
 • kotak gear boleh diakses untuk pengendalian perkhidmatan, tugas berat dan pemanas yang dipanaskan.

Dari ciri-ciri teknikal, perlu menonjolkan dimensi pegangan baldi, tinggi 50 cm dan lebar - 74 cm. Dan juga:

 • kuasa pemasangan 10 HP
 • Dilengkapi dengan enjin silinder tunggal 4-lejang, berpendingin udara.
 • jarak pelepasan jisim salji - 15 meter.

Dengan membeli model Champion ST1074BS untuk laman web anda, anda memberikan bantuan yang boleh dipercayai kepada diri sendiri dan orang yang anda sayangi untuk menyusun barang di dacha pada musim sejuk.

Beri maklum balas

Taman

Bunga

Pembinaan