Dasar pemprosesan data peribadi

1. Peruntukan Am

Dasar pemprosesan data peribadi ini telah dibuat sesuai dengan kehendak Undang-Undang Persekutuan pada 27 Julai 2006. № 152-ФЗ "Pada data peribadi" dan menentukan prosedur untuk memproses data peribadi dan langkah-langkah untuk memastikan keselamatan data peribadi oleh pentadbir laman web gardenlux-ms.designluxpro.com (selepas ini disebut sebagai Pengendali).

  1. Pengendali menetapkan sebagai tujuan dan syarat terpenting untuk pelaksanaan aktivitinya pematuhan hak dan kebebasan manusia dan sipil ketika memproses data peribadinya, termasuk perlindungan hak untuk privasi, rahsia peribadi dan keluarga.
  2. Dasar Operator ini mengenai pemprosesan data peribadi (selepas ini - Polisi) berlaku untuk semua maklumat yang dapat diperoleh oleh Pengendali mengenai pelawat ke laman webhttps://gardenlux-ms.designluxpro.com.
 
2. Konsep asas yang digunakan dalam Dasar
  1. Pemprosesan data peribadi secara automatik - pemprosesan data peribadi menggunakan teknologi komputer;
  2. Penyekatan data peribadi - penghentian sementara pemprosesan data peribadi (kecuali kes di mana pemprosesan diperlukan untuk menjelaskan data peribadi);
  3. Laman web - sekumpulan bahan grafik dan maklumat, serta program komputer dan pangkalan data, memastikan ketersediaannya di Internet di alamat rangkaianhttps://gardenlux-ms.designluxpro.com;
  4. Sistem maklumat data peribadi - sekumpulan data peribadi yang terdapat dalam pangkalan data, dan menyediakan pemrosesan teknologi maklumat dan cara teknikal mereka;
  5. Depersonalisasi data peribadi - tindakan akibatnya tidak mungkin untuk menentukan, tanpa menggunakan maklumat tambahan, kepemilikan data peribadi kepada Pengguna tertentu atau subjek data peribadi lain;
  6. Pemprosesan data peribadi - tindakan (operasi) atau sekumpulan tindakan (operasi) yang dilakukan menggunakan alat automasi atau tanpa menggunakan alat tersebut dengan data pribadi, termasuk pengumpulan, rakaman, sistematisasi, pengumpulan, penyimpanan, penjelasan (kemas kini, perubahan), pengekstrakan , penggunaan, pemindahan (pengedaran, penyediaan, akses), depersonalisasi, penyekat, penghapusan, pemusnahan data peribadi;
  7. Pengendali - badan negara, badan perbandaran, badan hukum atau individu, secara bebas atau bersama dengan orang lain yang mengatur dan (atau) menjalankan pemprosesan data peribadi, serta menentukan tujuan memproses data peribadi, komposisi data peribadi kepada diproses, tindakan (operasi) dilakukan dengan data peribadi;
  8. Data peribadi - sebarang maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan Pengguna laman web tertentu atau yang dapat dikenal pastihttps://gardenlux-ms.designluxpro.com;
  9. Pengguna - mana-mana pelawat ke laman webhttps://gardenlux-ms.designluxpro.com;
  10. Penyediaan data peribadi - tindakan yang bertujuan untuk mendedahkan data peribadi kepada orang tertentu atau kalangan orang tertentu;
  11. Penyebaran data peribadi - sebarang tindakan yang bertujuan untuk mendedahkan data peribadi kepada kalangan orang yang tidak ditentukan (pemindahan data peribadi) atau untuk berkenalan dengan data peribadi sejumlah orang yang tidak terhad, termasuk pendedahan data peribadi di media, yang disiarkan di rangkaian maklumat dan telekomunikasi atau menyediakan akses ke data peribadi dengan cara lain;
  12. Pemindahan data peribadi rentas sempadan - pemindahan data peribadi ke wilayah negara asing kepada pihak berkuasa negara asing, kepada individu asing atau badan hukum asing;
  13. Pemusnahan data peribadi - sebarang tindakan yang mengakibatkan data peribadi dimusnahkan secara tidak dapat ditarik balik dengan kemustahilan untuk memulihkan lebih jauh kandungan data peribadi dalam sistem maklumat data peribadi dan (atau) akibat dari mana pembawa data peribadi data dimusnahkan .
 
3. Pengendali dapat memproses data peribadi Pengguna berikut
  1. Nama penuh;
  2. Alamat emel;
  3. Juga, laman web ini mengumpulkan dan memproses data tanpa nama mengenai pelawat (termasuk kuki) menggunakan perkhidmatan statistik Internet (Analitis Google dan lain-lain).
  4. Data di atas selepas ini dalam teks Polisi disatukan oleh konsep umum Data Peribadi.
 
4. Tujuan pemprosesan data peribadi
  1. Tujuan memproses data peribadi Pengguna adalahmemberitahu Pengguna dengan menghantar e-mel; memberi pengguna akses kepada perkhidmatan, maklumat dan / atau bahan yang terdapat di laman web.
  2. Pengendali juga berhak untuk menghantar pemberitahuan Pengguna mengenai produk dan perkhidmatan baru, tawaran istimewa dan pelbagai acara. Pengguna selalu boleh menolak untuk menerima mesej maklumat dengan menghantar e-mel kepada Operator bertanda "Penafian pemberitahuan produk dan perkhidmatan baru dan tawaran istimewa."
  3. Data Pengguna tanpa nama yang dikumpulkan menggunakan perkhidmatan statistik Internet digunakan untuk mengumpulkan maklumat mengenai tindakan Pengguna di laman web ini, meningkatkan kualiti laman web dan kandungannya.
 
5. Asas undang-undang untuk memproses data peribadi
  1. Pengendali memproses data peribadi Pengguna hanya jika mereka diisi dan / atau dihantar oleh Pengguna secara bebas melalui borang khas yang terdapat di laman webhttps://gardenlux-ms.designluxpro.com... Dengan mengisi borang yang sesuai dan / atau mengirimkan data peribadinya kepada Operator, Pengguna bersetuju dengan Polisi ini.
  2. Operator memproses data tanpa nama mengenai Pengguna jika dibenarkan dalam tetapan penyemak imbas Pengguna (penyimpanan kuki dan penggunaan teknologi JavaScript diaktifkan).
 
6. Prosedur untuk mengumpulkan, menyimpan, memindahkan dan jenis pemprosesan data peribadi yang lain

Keselamatan data peribadi yang diproses oleh Pengendali dijamin melalui pelaksanaan tindakan hukum, organisasi dan teknikal yang diperlukan untuk sepenuhnya mematuhi kehendak perundangan semasa di bidang perlindungan data pribadi.

  1. Pengendali memastikan keselamatan data peribadi dan mengambil semua langkah yang mungkin untuk mengecualikan akses ke data peribadi orang yang tidak dibenarkan.
  2. Data peribadi Pengguna tidak akan, dalam keadaan apa pun, dipindahkan ke pihak ketiga, kecuali dalam kes-kes yang berkaitan dengan pelaksanaan perundangan semasa.
  3. Sekiranya terdapat ketidaktepatan dalam data peribadi, Pengguna dapat memperbaruinya secara bebas dengan mengirimkan pemberitahuan kepada Operator ke alamat e-mel Operator. bertanda "Mengemas kini data peribadi".
  4. Tempoh untuk memproses data peribadi tidak terhad. Pengguna dapat mencabut persetujuannya untuk memproses data peribadi setiap saat dengan mengirimkan pemberitahuan kepada Operator melalui e-mel ke alamat e-mel Operator. ditandakan "Pengunduran persetujuan untuk memproses data peribadi."
 
7. Pemindahan data peribadi rentas sempadan
  1. Sebelum memulakan pemindahan data peribadi rentas sempadan, pengendali berkewajiban untuk memastikan bahawa negara asing, ke wilayahnya yang seharusnya memindahkan data peribadi, memberikan perlindungan yang terpercaya terhadap hak-hak subjek data peribadi.
  2. Pemindahan data peribadi merentas sempadan di wilayah negara asing yang tidak memenuhi syarat di atas hanya dapat dilakukan jika ada persetujuan bertulis dari subjek data peribadi untuk pemindahan data peribadinya dan / atau pelaksanaan perjanjian yang mana subjek data peribadi adalah pihak.
 
8. Peruntukan akhir
  1. Pengguna dapat menerima penjelasan mengenai isu-isu menarik mengenai pemprosesan data peribadinya dengan menghubungi Operator melalui e-mel.
  2. Dokumen ini akan menggambarkan sebarang perubahan dalam dasar pemprosesan data peribadi oleh Pengendali. Polisi ini berlaku selama-lamanya sehingga diganti dengan versi baru.
  3. Versi Dasar semasa tersedia secara percuma di Internet dihttps://gardenlux-ms.designluxpro.com/politika-konfidentsialnosti-i-kontenta.

Taman

Bunga

Pembinaan